Семінар «Академічна недоброчесність і запобігання її проявам»

З метою вдосконалення роботи у напрямку академічної доброчесності, відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту» та Правил академічної доброчесності учасників освітнього процесу Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, Положення про групу сприяння академічній доброчесності, затвердженого наказом по ХНАДУ від 01.06.2020 р. № 60, викладачами факультету управління та бізнесу 16 березня 2021 року був проведений семінар «Академічна недоброчесність і запобігання її проявам» для здобувачів вищої освіти 1-го року навчання на бакалаврському рівні за ОПП «Економіка», ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», ОПП «Менеджмент організацій і адміністрування та логістика», ОПП «Облік і оподаткування».

У рамках семінару були розглянуті наступні питання:

− «Академічна недоброчесність і її види: нормативно-правовий аспект. Положення ХНАДУ, що регламентують питання дотримання академічної доброчесності», спікер: к.ю.н, доцент, доцент кафедри обліку і оподаткування Леонтьєва Л.В.;

− «Академічна недоброчесність як перепона акредитації освітньої програми», спікер: д.е.н, професор, завідувач кафедри менеджменту, експерт з акредитації освітніх програм Криворучко О.М.;

− «Плагіат як прояв академічної недоброчесності. Програмні продукти для виявлення плагіату», спікер: к.е.н, доцент, доцент кафедри економіки і підприємництва, директор Центру освітніх послуг Шершенюк О.М.

Семінар носив консультаційно-інформаційний характер, організаційна та змістовна складові заходу були схвально оцінені здобувачами вищої освіти.


To top

За датою