Нгбоді Аджа Агнес Дебора: студентка та науковиця

Кафедра економіки і підприємництва є одним із підрозділів-лідерів ХНАДУ за показниками студентської наукової діяльності, щорічно роблячи вагомий внесок у загальноуніверситетський результат перемог у всеукраїнських і міжнародних конкурсах студентських наукових робіт, відзнак на всеукраїнських і міжнародних науково-практичних конференціях, публікацій здобувачів вищої освіти у фахових і інших наукових виданнях України та зарубіжжя.

Студенти кафедри економіки і підприємництва – талановиті, енергійні та креативні молоді люди, які палко вболівають за краще майбутнє нашої держави та з великим натхненням долучаються до вирішення найбільш складних проблем соціально-економічного розвитку України. Не залишаються байдужими і наші іноземні студенти, які попри те, що опинилися у середовищі нових мови, культури та побуту, з великою цікавістю долучаються до традицій кафедри економіки і підприємництва ХНАДУ.

Серед найбільш активних студентів-іноземців кафедри економіки і підприємництва безперечно слід виділити Нгбоді Аджа Агнес Дебору, яка наразі здобуває вищу освіту на бакалаврському рівні за ОП «Економіка». Ця талановита студентка приїхала до нашого університету з міста Абіджан, колишньої столиці Республіки Кот-д’Івуар. За перші роки навчання вона показала себе цілеспрямованою та амбітною студенткою, що має велике бажання до отримання нових знань і всебічної реалізації себе у житті. Здібна студентка швидко привернула до себе увагу викладачів. З поміж багатьох пропозицій викладачів щодо сумісної роботи Нгбоді Аджа Агнес Дебора обрала своїм науковим керівником завідувачку кафедрою економіки і підприємництва, доктора економічних наук, професорку Дмитрієву Оксану Іллівну, і прийшов час наукової роботи.

У березні Нгбоді Аджа Агнес Дебора прийняла участь у ХІV Міжнародній науковій конференції здобувачів вищої освіти «Проблеми розвитку економіки підприємства: погляд молоді», представивши свою доповідь і отримавши схвальні відгуки від авторитетного журі. Науковий дебют був ознаменований нагородженням студентки дипломом ІІІ ступеня.

Вже через місяць відбулася визначна подія: Нгбоді Аджа Агнес Дебора представила свою наукову роботу у фіналі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Економіка автомобільного транспорту». Це був блискучий захист наукового доробку та отримав лише схвальні відгуки від авторитетного журі, за результатами якого Нгбоді Аджа Агнес Дебора була удостоєна диплому ІІ ступеня цього престижного конкурсу, а її науковий керівник, проф. Дмитрієва О.І. – подяки.

Також у квітні ця надзвичайно активна студентка представила наукову доповідь на 83-ій Міжнародній студентській науковій конференції ХНАДУ. Результати своїх досліджень студентка палко захищала, надаючи аргументовані відповіді на питання англійською, французькою та українською мовами. Такий вражаючий захист наукового доробку не залишив байдужим нікого та журі одноголосно вирішило нагородити Нгбоді Аджа Агнес Дебору дипломом І ступеня.

Наразі Нгбоді Аджа Агнес Дебора під керівництвом проф. Дмитрієвої О.І. підготувала англійською мовою наукову роботу для участі у Міжнародному конкурсі наукових студентських робіт зі спеціальності  «Економіка», який організований закладами вищої освіти України, Китаю, Словаччини, Чехії, Білорусі, Казахстану, Латвії, Литви, Польщі, Великобританії. Ні хвилинки не сумніваємося в нашій студентці та бажаємо успіху у конкурсі!

Колектив кафедри економіки і підприємництва безмежно пишається Нгбоді Аджа Агнес Деборою, бажає їй міцного здоров’я, творчого натхнення та подальших наукових звершень! Палко дякуємо її батькам і вчителям за можливість працювати з такої талановитою та цілеспрямованою студенткою!


To top