Навчальний посібник «Статистика» − спільне видання ХНАДУ та НФаУ

Вийшов друком навчальний посібник «Статистика» за авторством к.е.н., доц., доцентки кафедри економіки і підприємництва Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Федорової В.О. та д.е.н., проф., завідувачки кафедри менеджменту та публічного адміністрування Національного фармацевтичного університету Козирєвої О.В.

У навчальному посібнику висвітлено: предмет, метод і завдання статистики; сутність, види та способи проведення статистичного спостереження; зведення матеріалів статистичного спостереження; обчислення узагальнюючих статистичних показників; розрахунок показників варіації; вивчення динаміки суспільних явищ; методи вибіркових досліджень, індексного аналізу, а також дослідження взаємозв’язків між явищами.

Кожна тема завершується тестовими завданнями та питаннями для самоконтролю, що дозволяють акцентувати увагу здобувачів вищої освіти на ключових положеннях, а також оцінити проміжні результати засвоєння набутих у процесі навчання знань у розрізі окремих тем. Наприкінці навчального посібника наводиться глосарій найбільш важливих термінів в алфавітному порядку, а також список рекомендованої літератури. Усі теоретичні положення ілюструються прикладами, що надає безпосередню допомогу здобувачам вищої освіти та іншим читачам у застосуванні статистичних методів у практичній діяльності.

Навчальне видання буде корисним здобувачам вищої освіти, що вивчають дисципліну «Статистика», викладачам, а також професіоналам-практикам, діяльність яких пов’язана зі збором, обробкою та аналізом статистичної інформації.


To top