Кафедра менеджменту продовжує цикл зустрічей із фахівцями-практиками

  21 вересня 2023 року кафедра менеджменту провела незабутній захід, що відзначився як важливий крок в освітньому процесі. Цього разу для студентів магістратури та бакалаврату спеціальності 073 "Менеджмент" була організована зустріч із видатним фахівцем-практиком, директором ТДВ "АТП-16363" Леонідом Федоровичем Кривенко.  

21 вересня 2023 року кафедра менеджменту провела незабутній захід, що відзначився як важливий крок в освітньому процесі. Цього разу для студентів магістратури та бакалаврату спеціальності 073 "Менеджмент" була організована зустріч із видатним фахівцем-практиком, директором ТДВ "АТП-16363" Леонідом Федоровичем Кривенко.  Він провів лекцію на тему: "Автотранспортні підприємства під час воєнного конфлікту: досвід, виклики та перспективи" та поділився унікальним досвідом роботи автотранспортних підприємств під час воєнного конфлікту, розкрив виклики та перспективи цього складного періоду, розказав про сучасні зміни на ринку автотранспортних перевезень та стратегії виживання та розвитку.

На початку свого виступу, гість наголосив на низці викликів та проблем, з якими стикнулися автотранспортні підприємства в самому епіцентрі війни. Частина інфраструктури була зруйнована, а частина рухомого складу була передана на потреби ЗСУ, ситуацію ускладнювало ще нестача палива та проблема організації перевезень під час активних бойових дій. Все це стало серйозною проблемою, спричиненою воєнним конфліктом, і вимагало негайних рішень для забезпечення ефективної роботи підприємств та гнучкого реагування на різні ситуації. Директор ТДВ "АТП-16363" поділився успішними шляхами вирішення цих проблем, щодо здійснення пошуку альтернативних рішень, а також раціонального використання наявних резервів.

На початку конфлікту багато перевезень здійснювалось залізничним транспортом, проте з часом автомобільний транспорт вибився в лідери завдяки адаптації та гнучкому реагуванню на зміни. Підприємство демонструє приклад відновлення матеріальної бази, підвищення матеріального оснащення та волонтерства в підтримку військових та мирного населення. Леонід Федорович також відзначив нестачу водіїв, оскільки багато з них вирушили на фронт, також підкреслив важливість роботи волонтерів і громадських ініціатив. Завдяки словам Леоніда Федоровича, студенти отримали унікальний інсайт про те, як такі складні ситуації можуть вплинути на функціонування підприємства та загалом на економіку регіону та країни. Важливість цього виступу полягала у тому, що він спростив складні економічні питання і показав, як практичні дії і рішення можуть допомогти подолати найважчі обставини.

Важливою темою виступу була логістика, яку спікер назвав "кров'ю економіки". Він підкреслив, що автомобільний транспорт відіграє ключову роль у забезпеченні логістичних потреб воєнних та гуманітарних операцій, сприяючи не тільки обороноздатності країни, але й забезпеченню стабільності економіки регіону та країни в цілому.

Кафедра менеджменту висловлює глибоку вдячність Леоніду Федоровичу Кривенко за можливість обміну досвідом та знаннями. Такі зустрічі стають каталізаторами розвитку та сприяють підготовці молодих фахівців до вирішення реальних викликів у майбутньому. Зустріч із директором АТП відкрила перед студентами глибоке розуміння менеджменту в умовах кризи та дозволила зрозуміти, як унікальний досвід може бути використаний для подолання складних обставин і досягнення успіху в сучасному світі менеджменту. Вона показала, що навіть у найскладніших обставинах із ентузіазмом, адаптацією та співпрацею можна досягти вражаючих результатів. Такі зустрічі надають студентам можливість розвивати навички інноваційного та антикризового мислення і готувати себе до вирішення викликів, які вони зустрінуть у майбутньому у сфері менеджменту.

Такі зустрічі відображають наше прагнення надавати студентам доступ до реального світу бізнесу та досвіду висококваліфікованих фахівців, що робить освіту у сфері менеджменту ще більш цінною та практично орієнтованою.    


Nach oben