Можливості стажування здобувачів вищої освіти за кордоном

Здобувачі вищої освіти 2-5 курсів спеціальності 073 «Менеджмент» булі запрошені на зустріч, що відбулась 17 грудня 2021 року, де розповідали про можливість стажування закордоном. Були представники від двох різних фірм, які пропонували працевлаштування студентів у країнах Європи, зокрема у Германії та Чехії відповідно. Програма такого стажування передбачає термін роботи на період трьох місяців (або 1-2 місяці за бажанням та домовленістю з керівництвом), тобто на період літніх канікул.

Сутність стажування, що запропонували, полягає у працевлаштуванні на підприємства з виробництва та переробки м’яса, фруктів і овочів на посаду вантажників, пакувальників, мийників продуктів.

Заробітна плата формується за почасовою системою. Ставки за годину роботи відносно однакові в обох фірмах. Загалом обіцяють 800-1000 $.

Також забезпечують гарними умовами проживання із усіма зручностями. Перша фірма, що відправляє у Німеччину, - за свій кошт, тобто за відсоток від заробітку. Друга фірма, що відправляє до Чехії, - за кошт фірми, без відрахувань із заробітної плати.

Такі програми стажування закордоном мають багато переваг для здобувачів вищої освіти. В першу чергу це безцінний досвід та гарна можливість спробувати пожити в іншій країні; покращити знання англійської мови, а також почати вивчати національну мову нової країни; отримати досвід роботи та пропозиції щодо постійного працевлаштування.


Nach oben