НПП кафедри економіки і підприємництва взяли участь у Всеукраїнському онлайн-семінарі «Авторське право в Україні: просто про складне»

23 червня 2022 року завідувачка кафедри економіки і підприємництва, проф. Дмитрієва О.І. та професорка кафедри економіки і підприємництва, доц. Шевченко І.Ю. взяли участь у Всеукраїнському онлайн-семінарі «Авторське право в Україні: просто про складне» на Національній освітній платформі «Всеосвіта».

Спікерами заходу виступили відомі фахівці у сфері інтелектуальної власності й експерти з питань академічної доброчесності:

1. Севостьянова Л.В. – журналістка, фахівчиня у сфері інтелектуальної власності, PR-менеджерка патентно-правової фірми «Пахаренко і партнери», фахівчиня Українського альянсу по боротьбі з підробками та піратством – з доповіддю «Авторське право в Україні. Що це та коли виникає? Авторське право VS інтернет: захист авторських прав у мережі. Академічна доброчесність педагога: проблеми реалізації та відповідальність».

2. Гуржій А.В. – кандидатка юридичних наук, доцентка кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Київського національного торговельно-економічного університету, фахівчиня у сфері інтелектуальної власності, експертка з питань академічної доброчесності – з доповіддю «Правове регулювання академічної доброчесності та особливості її забезпечення. Інтелектуальна власність в науково-дослідній сфері. Академічна доброчесніть для вчителя і учня».

3. Литвиненко Л.А. – засновниця проєкту «Всеосвіта», головна редакторка, експертка у створенні сучасних освітніх інформаційних інтернет-проєктів – з доповіддю «Як створювати контент у мережі, не порушуючи авторських прав інших».

Завданням семінару було з’ясувати, у яких випадках використання чужого авторського матеріалу буде допустимим і законним, а також яких правил слід дотримуватись, щоб мінімізувати ризик звинувачення в плагіаті.

Проф. Дмитрієва О.І. та доц. Шевченко І.Ю. отримали теоретичні знання та практичні навички згідно з темою семінару, що підтверджено відповідними сертифікатами.    


Nach oben