Круглий стіл з питань підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти (за участю німецьких експертів)

9 листопада 2021 року кафедра економіки і підприємництва прийняла участь у Круглому столі з питань підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти у закладах фахової передвищої та вищої освіти України в контексті європейської інтеграції (за участю німецьких експертів).

Головним спікером круглого столу виступив Ральф Шлаудер (Ralf Schlauderer), доктор економічних наук, професор Університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф (Німеччина).

Під час вебінару слухачі ознайомилися зі структурою навчального плану підготовки молодшого спеціаліста, бакалавра та магістра за програмою дуальної освіти у Німеччині. Як зазначив проф. Ральф Шлаудер, дуальна програма орієнтована саме на покращення якості освітніх програм, підвищення рівня розуміння студентами цінності власних знань. Принциповим у такій дуальній програмі є надання фахівцями підприємств консультацій, виїзні заходи для викладачів і студентів на підприємствах, відвідування спеціалізованих виставок і форумів.

Учасники вебінару мали можливість поставити запитання відносно провідного досвіду в царині дуальної освіти та перспектив його успішної адаптації до вітчизняних закладів освіти.

Однією з пропозицій учасників є розбудова в Україні ефективної мережі освітніх закладів і підприємств для організації співпраці та поширення програм дуальної освіти, обміну інформації та пошуку партнерів для підготовки фахівців з компетентностями, які відповідають запитам підприємств щодо знань, навичок і вмінь майбутніх фахівців.

Висловлюємо вдячність Міністерству освіти і науки України та проф. Ральфу Шлаудеру за можливість отримати провідний європейський досвід щодо впровадження дуальної форми освіти!    


Nach oben